Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Biguine Balade

Biguine Balade

Biguine Balade is de band rond zanger/gitarist  Alain Anglionin, zo genoemd naar de ‘Biguine’ de naam van een ritme en van de nationale dans uit het Frans-Caribische eiland Martinique. Balades  zijn simpele melodiën die in je hoofd blijven zitten.

Al tijdens zijn middelbare schooltijd begon Alain Anglionin (Martinique, 1954) met het schrijven van eigen stukken. Als gitarist trad hij veel op met ervaren muzikanten die hem zo het vak leerden. Zijn hele familie is overigens muzikaal: zijn broers en zussen zijn allemaal op de een of andere manier in de muziek actief. In Martinique en Frankrijk was Alain oprichter van Trim's, Dimension, en Pitos Combo.

In 1987 emigreerde Alain naar Nederland waar hij de kunst van de  afrikaanse percussie leerde van masterdrummers zoals Jean-Mari Keita, Koumbana Kondé Mamady Keita en Ali N'diaye Rose. Alain heeft naast Biguine Balade een eigen percussie school en –ensemble, genaamd Boula Percussie. Andere bands waarmee hij in Nederland gewerkt heeft waren: Djemga, Djouba, Alafia Bgguine, Koffie Vereerd en Alruku, allen gericht op caribische ritmes en caribische muziek. In de loop van de tijd heeft zich zo een repertoire gevormd van eigen stukken en lang vergeten ‘evergreens’ uit zijn geboortestreek.

Door de komst van “Captain” Kurt Schwab (Arnhem, 1964) heeft de band rond Alain een nieuwe impuls gekregen: naast de fijne salsa en caribische ritmes werd het nu mogelijk het repertoire uit te breiden met opwindende saxofoonsolo’s en romantisch geblazen instrumentale melodieën. Ruud Souhoka en Erik Borst zijn als leerlingen begonnen in een paar van de Nederlandse bands van Alain.

Beiden zijn nu actief als docent in de regio Den Haag. Michel Ristenpatt is piano docent aan de muziekscholen van Leiden,Voorschoten, Rotterdam en Den Haag en is recent in  Biguine Balade. Hetzelfde geldt voor bassist Robin Koerts, die door optredens op de jazzfestivals van Montreux, Kaapstad en het North Sea Jazzfestival grote naam heeft opgebouwd. Hij is onder andere begeleider van Saskia Laroo, French Connection en Kiers & De Vries.

Bezetting:
Alain Anglionin -gitaar, zang, comp.
Kurt Schwab - saxofoons
Michel Ristenpatt - keyboard
Robin Koerts - bas
Ruud Souhoka - percussie, zang
Erik Borst  - drums

De toegang bedraagt € 10,-
Leden DJS/CJP/Studenten/Pas 65+ betalen € 8,-.

Wanneer?
28 maart 2009 van 22.00 tot 01.00 uur
Organisator
Rainbow Productions
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.