Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lammetjesdag in Hollandse Biesbosch

Lammetjesdag in Hollandse Biesbosch

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de schaapskooi in de Hel- en Zuilespolder om de pasgeboren lammetjes te bewonderen. Precies een jaar geleden wandelde schaapherder Sjako van de Merwe met zijn kudde Schoonebekers en zijn hond Tim de Hollandse Biesbosch in, om zijn schapen langs de dijken van het recreatiegebied te weiden. De komst van de schaapskudde naar het gebied was een van de nieuwe attracties waarmee het Natuur- en Recreatieschap de aantrekkelijkheid van het recreatiegebied wil vergroten.

De schaapskudde is het afgelopen jaar een succes gebleken. Niet alleen is het een prachtig gezicht voor de wandelaars om een schaapskudde tegen te komen, maar ook wordt het gras op de dijken op een natuurlijke manier kort gehouden, zodat er minder gemaaid hoeft te worden.

De schaapskudde bestaat inmiddels al uit zo'n 150 schapen. Sinds vorige maand bivakkeren de schapen 's nachts in de schuur van de boerderij in de Hel- en Zuilespolder, voorlopig op tijdelijke basis. Als alles meezit wordt de schuur een permanent verblijf voor de schapen. De afgelopen weken zijn er al 17 lammeren geboren, reden genoeg om het publiek uit te nodigen om op kraamvisite te komen. De schaapherder en zijn compagnon vertellen van alles over de schaapskudde, en wie wil kan een lammetje adopteren. De beschuit met muisjes staat klaar, wel van biologische grondstoffen natuurlijk.

Vanaf het Biesboschcentrum kun je een prachtige wandeling maken door het weidegebied van de Hel- en Zuilespolder. Het is ongeveer een kilometer lopen naar de schaapskooi.

Wanneer?
29 maart 2009 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Biesboschcentrum Dordrecht
630 53 53
info@biesbosch.org
Locatie:
Baanhoekweg 53
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.