Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over de Matthäus Passion

Lezing over de Matthäus Passion

Op zaterdag 4 april 2009 organiseert Toonkunstkoor Rotterdam een lezing over de Matthäus Passion in de Grote Kerk te Dordrecht. Deze lezing vormt een opmaat voor de uitvoering van de Matthäus Passion, eveneens in de Grote Kerk, op dinsdag 7 april  om 19.30 uur

Ons land kent een bijzonder rijke passietraditie. In de dagen voor Pasen genieten vele duizenden mensen van de prachtige muziek van de Matthäus Passion van J.S. Bach. Naast ervan genieten, valt er ook veel te vertellen over dit beroemde werk. Bijvoorbeeld, over de symboliek die Bach veelvuldig in het stuk verwerkte en over de functie die de Koralen en Turbakoren vervullen in het geheel.

Over de diepere lagen van de Matthäus Passion zijn bibliotheken vol geschreven. Ook zonder al deze kennis is de muziek van de Matthäus Passion prachtig. Toch, hoe meer je weet over die symboliek en de structuur, hoe meer deze diepere laag ook tot leven kan komen.

De lezing wordt gegeven door een lid van Toonkunstkoor Rotterdam, Evelien Masselink. Zij is afgestudeerd als muziekwetenschapper en zeer goed op de hoogte van de theorie  achter de Matthäus Passion. Naast Evelien Masselink werkt aan deze lezing ook een deel van het Toonkunstkoor mee. Zij zingen de voorbeelden waarover wordt verteld voor, om het verhaal te ondersteunen.

U wordt van harte uitgenodigd om deze lezing over de Matthäus Passion bij te wonen. Een boeiende inleiding op het concert op 7 april!

Wanneer?
Van 4 april 2009 15.15 uur tot 7 april 2009 16.15 uur
Organisator
Toonkunstkoor Rotterdam
Locatie:
Grote Kerk Dordrecht (Mariakoor)
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.