Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Stijlvolle muziek tijdens vieringen in Wilhelminakerk

De kerkdiensten in de Wilhelminakerk worden op weg naar pasen op een bijzondere en stijlvolle manier ondersteund. Een talentvol jeugdorkest en een strijk kwartet zullen te horen zijn onder leiding van strijker Jouke van der Leest. Vooral op vrijdagavond (goede vrijdag) en zondag 12 april (eerste paasdag) zal veel ruimte zijn voor stijlvolle muzikale ondersteuning.

Tijdens de samenkomst op vrijdag 10 april zal het indringende stabat mater van Pergolesi te horen zijn. Dat wordt uitgevoerd door een strijkkwartet Jouke van der Leest, die landelijk bekend werd als beroepsmusicus van het Nederlands Radio Orkest.  Medewerking wordt goede vrijdag tevens verleend door sopraan Marna Bakker, altus: Jorg Delfos, orgeliste Wendeline Wilmink en dominee/dirigent Ries van der Zouwen.

Zaterdagavond is er een paaswake in de kerk vanaf half tien. Op zondagmorgen is het thema meer feestelijk net als het thema:   ,,De Heer is waarlijk opgestaan."

Ook in deze dienst zal er weer veel muziek als metafoor van de schepping van een nieuwe werkelijkheid, een leven met Christus, klinken. Het 'Kuipersensemble' uit Hilversum o.l.v. Jouke van der Leest zal medewerking verlenen. Het is een strijkersensemble van allemaal jonge getalenteerde mensen, die letterlijk bij kyrie en gloria de toon zullen zetten. Verder verlenen medewerking Marcus van Driel, organist, Gert van Bemmel, trompet, Koos Naaktgeboren, trombone en Wim Naaktgeboren, bugel.

Wanneer?
Van 10 april 2009 00.00 uur tot 12 april 2009 00.00 uur
Locatie:
Blekersdijk 41
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.