Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatie avond over Apneu in het Albert Schweitzer ziekenhuis

De Apneu Vereniging organiseert in samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis een informatie avond over Apneu. Apneu is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap telkens stokt. Hierdoor ontstaan overdag klachten zoals prikkelbaarheid, problemen met de concentratie en vermoeidheid.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 april in de kapel van locatie Amstelwijck.

Apneu, ook wel slaapapneu genoemd, is een aandoening waarover steeds meer bekend wordt en die steeds beter te behandelen is. Toch hebben naar schatting 30.000 mensen in Nederland apneu zonder dit zelf te weten. De klachten die door apneu worden veroorzaakt worden vaak niet herkend of ten onrechte in verband gebracht met andere aandoeningen zoals een depressie, overspannenheid of burnout.

Apneu kan doorgaans goed worden behandeld met een therapie waarbij de patiënt ‘s nachts een masker draagt dat is aangesloten op een apparaat, dat door middel van luchtdruk de luchtwegen open houdt. Er bestaan verschillende soorten apparaten en maskers.

In het Albert Schweitzer ziekenhuis worden mensen met apneu behandeld in het SlaapWaakCentrum. Tijdens de informatie avond legt Gerben Pepping, verpleegkundige van het SlaapWaakCentrum uit hoe deze apparaten werken en wat de voor- en nadelen van de verschillende apparaten en maskers zijn.

De Apneu Vereniging is aanwezig met voorlichting over de aandoening, tips voor het dagelijks leven met Apneu en met informatie over lotgenotencontact.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Apneu Vereniging, telefonisch of via e-mail.

Wanneer?
15 april 2009 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
De Apneu Vereniging
615 25 00
cocky.gravekamp@kpnmail.nl
Locatie:
Van der Steenhovenplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.