Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Veiling bij Opnieuw & Co

Veiling bij Opnieuw & Co

Op Zaterdag 18 april 2009 houdt Kringloopbedrijf Opnieuw & Co voor de 2e keer een veiling. Er komen ruim honderd artikelen onder de hamer die Opnieuw & Co de afgelopen periode heeft ingezameld. Vorig jaar was de veiling een enorm succes en dat hopen we dit jaar te evenaren.

De artikelen die geveild gaan worden kunnen vanaf zaterdag 11 april 2009 bekeken worden bij Opnieuw & Co in Dordrecht. U heeft dus de hele week de tijd om artikelen op uw gemak te komen bekijken. De veiling zelf wordt gehouden op zaterdag 18 april 2009 aanvang 13.30 uur. Deelname aan de veiling is eenvoudig en is gratis. Men kan zich op zaterdag 18 april 2009, voorafgaand aan de veiling, inschrijven vanaf 9.00 uur. Als u het hoogste bod uitbrengt tijdens de veiling, dan koopt u het artikel voor het bod wat u heeft uitgebracht, er komen geen extra kosten bij.

Onder de hamer komen onder andere: schilderijen (o.a. A.Gasteiger, van Schaik, Toorop), Glaswerk (Copier), meubelen, beeldjes (o.a. Hummel, Gobbel), speelgoed (ao Dincky Toys), Boeken (oa koningshuis, Dordrecht, W.Mengelberg), Indianen objecten, klokken, zilverwerk, servies, porselein, Beatles objecten enzovoort enzovoort.

Voorafgaan aan de veiling is er live muziek, gratis koffie, thee, cake en is er vermaak voor de kinderen. Opnieuw & Co is open vanaf 9.00 uur.

Opnieuw & Co is Hét kringloopbedrijf in de Drechtsteden met vestigingen in Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Het kringloopbedrijf is 2 jaar geleden ontstaan toen de nieuwe aandeelhouders, Het DaVinci College en Bouman GGZ, het kringloopbedrijf overnamen van Netwerk. Inmiddels is de naam Opnieuw & Co goed ingeburgerd en realiseert het kringloopbedrijf een aantal sociaal maatschappelijke doelstellingen. Dagelijks zijn er ruim 100 mensen werkzaam bij Opnieuw & Co. Dit zijn niet alleen leerlingen van het DaVinci College of kandidaten van Bouman GGZ maar Opnieuw & Co heeft ook 35 mensen in loondienst en daarnaast werken er vrijwilligers, medewerkers via reïntegratiebedrijven, Drechtwerk, de sociale dienst, de reclassering enzovoort. 

Opnieuw & co verwerkt jaarlijks ruim 1500 ton aan goederen. Onlangs heeft TNO Delft aangetoond dat kringloopbedrijven hiermee een aanzienlijke bijdrage leveren aan de reductie van de uitstoot van CO2 .

Door het bieden van een betaalbaar alternatief voor nieuw levert Opnieuw & Co, levert het kringloopbedrijf een bijdrage aan het vergroten van de koopkracht en daardoor ook een bijdrage aan armoedebestrijding. Je koopt bijvoorbeeld al voor €65,- een bankstel bij Opnieuw & Co. Met trots kunnen we zegen dat het kringloopbedrijf een goede doorstart heeft gemaakt en dat we op een professionele en financieel rendabele manier onze doelstellen weten te realiseren.

In Januari 2009 hadden we een grote platenbeurs, nu de veiling op 18 april en in het najaar van 2009 gaan we een modeshow presenteren. Met dit soort evenementen willen we een breder publiek interesseren voor ons kringloopbedrijf en willen we aantonen dat kringloop niet oubollig is maar volop in het leven staat, ook voor jonge en moderne mensen van deze tijd.

Wanneer?
18 april 2009 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Opnieuw & co
Locatie:
Merwedestraat 52-54
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.