Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Stadsdebat over Calvijn

Stadsdebat over Calvijn

2009 is het Calvijnjaar. Dordrecht vormt het hart van verscheidene Calvijnevenementen. Het stadsdebat gaat over ‘Hoe dichterbij Dordt, hoe calvinistischer het wordt?’.

In 2009 wordt de geboorte van Calvijn – dan 500 jaar geleden – wereldwijd herdacht. Op 7 mei wordt in de Grote Kerk van Dordrecht een Calvijnexpositie geopend en op 30 mei vindt in deze kerk de Nationale Calvijnherdenking plaats.
De Stichting Reformatie-Instituut Dordrecht (SRID) heeft in aansluiting op deze belangrijke events, dit stadsdebat georganiseerd. Hoofdsprekers zijn burgemeester Bandell en professor dr. F.A. Van Lieburg (hoogleraar religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit).

Na de pauze kan het publiek in debat gaan met sprekers en forum. Aan het forum nemen deel de Dordtenaren ds. P. Molenaar, hervormd predikant, de heer Wim Grandia, voorganger evangelische gemeente Jozua en de wethouders Aaike Kamsteeg (CU-SGP) en Hans Spigt (PvdA). De avond staat onder leiding van André Diepenbroek (2e voorzitter SRID) en Pieter Verhoeve (burgerraadslid CU-SGP).

Het debat wordt opgeluisterd met een openingsact, muzikale intermezzo’s en de afsluiting van een gedichtenwedstrijd. Deze activiteiten worden uitgevoerd door leerlingen van het Wartburgcollege, locatie Marnix in Dordrecht. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk.

Wanneer?
22 april 2009 van 19.45 tot 22.15 uur
Organisator
A. Diepenbroek (Voorzitter van Stichting Reformatie-Instituut Dordrecht)
06- 22 52 85 13
Locatie:
in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.