Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De waterman

De waterman

Nieuwe operacompositie, een bewerking van het gelijknamige boek De Waterman van Arthur van Schendel. Compositie: Hans Koolmees. Libretto: Erik-Ward Geerlings. Regie: Cilia Hogerzeil. In samenwerking met het DoelenEnsemble onder leiding van de internationeel vermaarde dirigent Jurjen Hempel. Kameropera met solisten en vocaal ensemble met wisselende rollen. De opera wordt uitgevoerd in het indrukwekkende Ketelhuis van het Energiehuis in Dordrecht.

Misschien het meest Hollandse verhaal ooit geschreven. Want behalve over water, gaat de Waterman ook over dat andere oer hollandse aspect: de religieuze twisten! Niet bepaald vrolijk, maar wel intrigerend door de nooit ophoudende behoefte in Nederland om tot in details met elkaar overhoop te liggen, of men nu agnost is of tot het geloof der Vaderen behoort! Een actueel verhaal voor nieuwe en oude Nederlanders!

NB.
Voor rolstoelgebruikers of personenen met vergelijkbare hulpmiddelen is het helaas niet mogelijk de voorstelling bij te wonen, omdat er geen lift aanwezig is.

Voorstellingen: 
Wereldpremière 16 april 2009
Voorstellingen:
18/24/25 april en 1/2/8 en 9 mei 2009
 

Wanneer?
Van 16 april 2009 20.30 uur tot 9 mei 2009 22.15 uur
Organisator
Muziektheater Hollands Diep
Locatie:
Energieterrein, achter de Noordendijk 148,hoek Biesboschstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.