Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Theatervoorstelling ‘Calvijn op bezoek’

Theatervoorstelling ‘Calvijn op bezoek’

Calvijn, de Frans-Zwitserse theoloog uit de 17e eeuw, is de naamgever van het calvinisme. In het spraakgebruik worden daarmee eigenschappen bedoeld die typisch Nederlands lijken, zoals zuinigheid, arbeidsethos en ingetogen gedrag.

Maar is het wel terecht dat dit aan Calvijn wordt toegeschreven?
De voorstelling ‘Calvijn op bezoek’ draait om zeven bijzondere momenten in het leven van Calvijn. Eén van deze is het moment waarop hij besluit een boek te schrijven, waarin hij zijn gedachten over het christelijk geloof en de nieuwe richting die hij als reformator inslaat, onder woorden brengt.

Dit boek, De Institutie, zet zijn leven op z’n kop.
In tegenstelling tot het teruggetrokken leven dat hij voor zichzelf voor ogen had, wordt hij hierdoor een man op de voorgrond.

De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door verhalenverteller en theoloog Kees Posthumus. Hij verdiepte zich voor de voorstelling in het leven en werk van Calvijn en raakte gefascineerd door deze bevlogen persoon, die vijf eeuwen geleden met hulp van zijn geloof probeerde de chaos te bedwingen.
Met ‘Calvijn op bezoek’ doet hij een geslaagde poging om zijn denken en vooral zijn leven in een boeiende voorstelling voor het voetlicht te brengen.

Na afloop van de voorstelling kunt u met de acteur in gesprek gaan over de voorstelling en de persoon van Calvijn.

Entree: 4 euro (inclusief 1 consumptie) en de kerk is open vanaf 19.30 uur; de zij-ingang van de kerk is rolstoeltoegankelijk.

Wanneer?
15 mei 2009 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kees Posthumus en Ferdinand Borger
Locatie:
Wilhelminakerk, Blekersdijk 41
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.