Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Haytam Safia Quartet lunchconcert

Haytam Safia Quartet lunchconcert

Programma: ‘Promises’
Haytam Safia, Palestijnse udspeler geboren in  Kafr Yasif (Israel), vormt samen met Hanneke Ramselaar, Eva van de Poll en Osama Mileegi het Haytam Safia Qu4rtet. Op woensdag 17 juni sluiten zij het succesvol verlopen seizoen ToBe lunchconcerten af in de Kunstkerk. Het programma wat zij spelen heet Promises.

Haytam Safia Qu4rtet werd opgericht in 2004 en speelt originele melodieën met verschillende muzikale invloeden in een unieke combinatie van ud, oboe, cello en percussie. Als traditioneel opgeleid Arabisch musicus (hij woont tegenwoordig in Nederland) laat Haytam zich inspireren door klassieke- en balkanmuziek, oosterse en Afrikaanse klanken, blues en jazz. Met het karakteristieke geluid van de ud gaat hij op een ongebruikelijke wijze aan de slag en vermengt de typische structuur van Arabische muziek met de vele invloeden van verre oorden. Blij, bedroefd, langzaam, snel, emotioneel en experimenteel sterk. Volg je de namen van de composities dan hoort men vele geheimen van de woestijn, beantwoord door menige beloftes. Kortom een gevarieerd en origineel repertoire en zeer de moeite waard om live mee te maken.

De passie voor de ud begint bij Haytam Safia al op jonge leeftijd. In 2001 maakt hij zijn debuut in Nederland met een ensemble dat het moderne dansgezelschap Galili Dance begeleidt, waarmee hij geruime tijd door Europa tourt. In 2002 studeert hij cum laude af aan de Acadamy of Music and Dance in Jeruzalem. Het jaar daarop speelt hij in februari als solist met het Holland Symfonia in het Concertgebouw Amsterdam. In 2005 wordt Haytam uitgenodigd om te spelen op het prestigieuze Prinsengrachtfestival en in het Muziekgebouw aan het IJ. Het lunchconcert is gratis toegankelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ToBe

Bezetting:

  • Haytam Safia - ud en componist
  • Hanneke Ramselaar – oboe/arrangeu
  • Eva van de Poll – cello
  • Osama Mileegi - percussie
Wanneer?
17 juni 2009 van 12.30 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting To Be
Locatie:
Kunstkerk Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.