Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Club Rainbow presenteert Pan Con Timba

Club Rainbow presenteert Pan Con Timba

Club Rainbow sluit zaterdag het 20-jarig jubileumseizoen af met een feestelijke avond met de Cubaanse band PAN con TIMBA in combinatie met de presentatie van de eerste CD “Ajuste de Cuenta” van deze hevig swingende band.

PAN con Timba, hetgeen letterlijk een broodje met Timba betekent, refereert aan een Cubaans gezegde waarmee het samenvoegen van verschillende smaken tot iets nieuws en overheerlijks wordt bedoeld. Dit is een juiste typering van deze nog jonge formatie die in april 2008 werd opgericht. Deze 11-mans en vrouwformatie bestaat uit rasmuzikanten uit allerlei windstreken, maar hun muziek is “tipico cubano”. Hun sound is een cross-over van de overbekende Cubaanse Son, wereldwijd bekend geworden door de Buena Vista Social Club en de Timba, een overweldigend swingende stijl ontstaan uit de Cubaanse Rumba. De Timba werd beroemd o.a. door orkesten als Juan Formell & Los Van Van en Paulito FG. Via PAN  con Timba hebben de 11 bandleden een nieuwe uitdaging gevonden om de Cubaanse sound in Nederland te introduceren.

De band timmert inmiddels flink aan de weg met o.a. de presentatie van hun CD “Ajuste de Cuenta”. Deze CD wordt tijdens deze feestelijke avond overhandigd aan de ontdekker en promotor van PAN con TIMBA, Nico de Mie al 20 jaar de stuwende kracht achter de Rainbow Music Concerten, Club Rainbow en het Rainbowpark Festival.

Hetvind plaats in Jazzpodium DJS, Entree  € 10,- / leden DJS/CJP/Studentenpas/Pas 65: € 8,-. Meer info over de band www.pancontimba.nl 

Bezetting:
Vidal Cruz Conde, leadzanger en oprichter             
Juri Kuefner, timbales
Hubert Walter Tellez, zang                                   
Kenneth Kruydenhof, bongó/campana
Soñia Perez, zang                                                   
Peter Hubert, trompet
Kenneth Bruce, bas (Dordrecht)                            
Joan Benavant Vallejo, saxofoon
Ilvio Pietersz, piano                                               
Maurits Woudenberg, trombone
Rómulo Rodriguez Aquero, conga’s (Dordrecht)

Wanneer?
27 juni 2009 van 22.00 tot 00.00 uur
Organisator
Club Rainbow
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.