Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

2e Avond met politiek over mededogen

Locale politici uit de verschillende politieke partijen gaan met elkaar en met bezoekers in gesprek. Het thema is mededogen.

Volgens de Buitenwacht is mededogen: je laten raken door het lijden, de nood, de zorgen van een ander (levend schepsel). ..Ooit hebben mensen die werkzaam zijn in de politiek voor een politieke carriere gekozen omdat ze iets in de wereld/maatschappij wilden verbeteren. Hetzij iets voor mensen, voor de natuur, voor het milieu, voor huisvesting enz.enz. Wat is er nog over van dat verlangen? Wordt hun dagelijks werk nog steeds geinspireerd door dat idealisme, door dat mededogen? En zo ja, hoe vertaalt zich dat dan in hun politieke programma. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart is het voor de kiezer wellicht interessant om daarvan op de hoogte te zijn!"

Intercultureel en interreligieus ontmoetingscentrum De Buitenwacht In Oud Krispijn heeft de verschillende politici uitgenodigd om met elkaar en met de kiezers in gesprek te gaan. Dit keer niet om zich exclusief te presenteren, maar met als inzet te onderzoeken wat onze stad Dordrecht nodig heeft om de leefbaarheid te bevorderen en daarin verbindingen te leggen, met de burgers en tussen de politici onderling.

Iedereen is van harte welkom bij deze dialoog. Er zal nader ingegaan worden op wat mededogen precies betekent. De politieke sprekers zullen daar hun eigen ideaal aan verbinden en er zullen in kleinere groepen gesprekken plaatsvinden met de bezoekers over actuele onderwerpen die met stad Dordrecht te maken hebben.

De deur is open vanaf 19:00 uur. De toegang is vrij.

Wanneer?
3 februari 2010 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
De Buitenwacht
613 13 59
Locatie:
in de Bosboom Toussaintstraat 67
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.