Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jongeren in gesprek met de politiek

Burgemeester A.A.M. Brok (vanaf 2 februari burgemeester van Dordrecht) opent de avond die in het teken staat van jongeren en de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.

De afgelopen weken hebben jongeren op school met elkaar gediscussieerd in chat-sessies, over wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst in Dordrecht. Nu krijgen ze de gelegenheid om hun ideeën toe te lichten en hierover te discussiëren met de politici en met elkaar. Onderwerpen van gesprek zijn wonen, vrije tijd én werken/ondernemerschap. En natuurlijk gaat het over jongeren en de politiek.

Gespreksleider van de avond is Karin Ingelse van RTV Rijnmond. Zij gaat met de heer Brok in gesprek en vervolgens met de aanwezigen op zoek naar “De stem van jong Dordt”. De heer Brok opent die avond ook de Dordtse stemhulp Kieskompas. Door het beantwoorden van stellingen op de website www.dordtkiest.nl kunnen kiezers ontdekken welke partij(en) het beste aansluit(en) bij hun eigen politieke denkbeelden.

Alle Dordtenaren zijn welkom om mee te praten of te luisteren. Jongeren uit onze stad en deelnemers aan de vorige Dordtse Dialogen zijn speciaal uitgenodigd. Deze speciale verkiezingsdialoog (de 5e Dordtse Dialoog) staat in het teken van jongeren en de gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 19:00 uur is er inloop.

Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten met een hapje en een drankje. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen of te bellen. De toegang is gratis.

Wanneer?
4 februari 2010 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie:
in Poppodium Bibelot aan de Wijnstraat 117
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.