Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cantate van JS Bach

Deze cantate zal een bijzonder toevoeging zijn aan de gebruikelijke kerkdiensten die er wekelijks worden gehouden. De cantate, nummer BWV 33, werd voor het eerst uitgevoerd in 1724 en draagt de titel "Allein zu dir, Herr Jesu Christ".

"Wij hebben normaal gesproken een grote groep van vaste bezoekers in onze vieringen" zegt de wijkpredikant dominee Ries van der Zouwen, maar dergelijke diensten worden vaak ook bezocht door mensen van buiten onze kerkgemeenschap. Dat stellen we erg op prijs. Het verbaast ons overigens niet, want de muziek van Bach wordt erg gewaardeerd".

Inmiddels heeft men al heel wat reputatie opgebouwd met dergelijke uitvoeringen in de Wilhelminakerk. Het werk wordt uitgevoerd door, het inmiddels gewaardeerde, Wilhelmina-cantatekoor en orkest. De concertmeester van het orkest is Jouke van der Leest, terwijl het continuo is toevertrouwd aan Wendeline Wilmink en Godelinde Doolaard. Naast koor en orkest vraagt deze cantate om drie solisten. Deze zijn gevonden in Jorg Delfos, altus, Ard Verkerke als tenor en de bas Peter Scheele. Algehele muzikale leiding is in handen van de wijkpredikant Ries van der Zouwen, die ook de meditatie verzorgt. De liturg is pastor mevrouw Mieke Zwart.

Wanneer?
7 februari 2010 van 10.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.