Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Discussieavond De Verwarring

Discussieavond De Verwarring

Deze discussieavond gaat over de relatie tussen de politici en hun stemmers. Onder de titel "Zin krijgen of zin geven" zal er gediscussieerd worden over de balans tussen het partijprogramma en de wensen van de bevolking en de kloof tussen stemmers enerzijds en de gekozenen anderzijds.

De verkiezingsprogramma's van politieke partijen maar ook de uitlatingen van veel politici staan in deze verkiezingstijden vol van alles wat men goed vindt voor de samenleving en hoe dat bereikt kan worden. Duidelijkheid en een programma waar je na vier jaar op afgerekend kan worden. Compromissen oké, maar de grote wens is om vooral daarin zo veel mogelijk je zin te krijgen.

Maar hoe verhoudt zich dat tot die andere grote wens van politici om goed te luisteren naar de bevolking? Hoe houd je feeling met wat er leeft in de wijken teneinde de gevreesde kloof tussen stemmers en gekozenen zo klein mogelijk te houden? En op die manier meer zin te geven aan het democratische spel? Krijgen politieke partijen hun zin of geven zij de burgers hun zin? Hoe balanceer je tussen; aan de ene kant het partijprogramma en de politieke uitgangspunten en aan de andere kant de wensen van de bevolking? Welke zin geven we nog aan politieke programma's?

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen wordt aan de hand van concrete voorbeelden hierop ingegaan. Wat verwachten we daarin van onze politici en wat maakt iemand tot een goed raadslid? Krijg je al zin in het debat of in de verkiezingen?

Martijn van der Steen, wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Leiden, faculteit bestuurskunde zal het onderwerp op een uitdagende manier inleiden. Wethouder Jan Lagendijk zal een gastcolumn uitspreken. Daarna wordt onder leiding van de verwarringsvoorzitters Cees Bavius en Duco de Bruin het debat met de aanwezigen aangegaan. De avond start om 19:30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website.

Wanneer?
15 februari 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jurriaan Huisman (Fractieassistent GroenLinks Dordrecht)
Locatie:
in Café Merz aan de Korte Kalkhaven 3
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.