Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lunchconcert met het Charivari Trio

Het Charivari Trio is het spoor bijster en geniet daar met volle teugen van! Franse verzen op Turkse toonladders, eenzame Spaanse maagden in afbrokkelende maatsoorten, Sinterklazen uit de achterbuurten van Bukarest en autochtone Veluwse zigeuners komen met al hun gebreken in bloedstollende vertolkingen tot leven. De muziek smaakt beduidend authentieker dan ze is, en er wordt veel geïmproviseerd zonder dat het naar jazz ruikt. Dit trio klinkt als een strijkkwartet dat met hart en ziel oude en nieuwe volksmuziek te lijf gaat. Het programma Shakin' Trads, met traditionele muziek en gastcomposities van o.a Steven Kamperman (Baraná) en Gijs Levelt (Amsterdam Klezmer Band) is in het najaar van 2008 op cd verschenen.

Het Charivari trio bestaat uit violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en zanger-bassist Gerard Schoren. Dit drietal smelt muziek uit Oost Europa en Zuid Amerika met speciaal voor - en door - hen geschreven composities samen tot grenzeloze nieuwe muziek. Zij treden op in binnen- en buitenland, namen verschillende cd's op, speelden met Frank Groothof de theatervoorstelling Gilgamesj en werken regelmatig samen met de Guus Tangelder Big Band. Tweejaarlijks organiseert het trio een Charivari Wereldmuziek Festival met concerten van (internationale) professionals en workshops voor amateurmusici.

Toegang is gratis.

Wanneer?
17 februari 2010 van 12.30 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Kunstkerk aan de Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.