Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Politiek en Literatuur in de Kunstkerk

De tijddood

Cees Oosterwijk levert in De tijddood een scherp geschreven tijdsbeeld, geeft een kijkje achter de schermen van het lokaal bestuur. De gefingeerde gemeente Maldegeer vormt het decor voor verwikkelingen in de wereld van projectontwikkeling en vastgoed en een misdaad in familiebedrijf De Koning. In hoog tempo word je als lezer binnengezogen in een moordonderzoek en het schimmenspel van politiek en bestuur. De twijfels van wethouder Hazeleger en de dappere zoektocht van Hannah vormen de ingrediënten voor een spannend spel van macht en onmacht. Zekerheden blijken niet meer zeker te zijn. De hoofdpersonen zoeken naar liefde, waardering en waarheid. Een bijzondere hoofdpersoon is de tijd. De wethouder wordt ingehaald door de tijd en de verteller komt erachter dat de tijd soms gaten laat vallen waarin de ware toedracht van het misdrijf verdween.
Verweven in de verhaallijnen geeft De Tijddood bovendien een onthutsende analyse van de teloorgang van idealen en maatschappelijk engagement.
Het boek is die avond te koop en Cees Oosterwijk signeert in de pauze.

Cees Oosterwijk is landschapsarchitect en planoloog. Als literator schrijft hij columns voor verscheidene vakbladen. Hij was

directeur VROM in een aantal steden en oprichter van de divisie Ruimte bij BMC (advies en management voor de publieke sector). Hij is nu partner van BMC. Hij schrijJ columns voor verschillende vakbladen. De ‘Tijddood’ is zijn eerste roman.
In de bijlage leest u meer over ‘De tijddood’.

De achterkant van het gelijk

In het deel na de pauze tracht Kees Voorbij de leden van de raad zich zo scherp mogelijk te laten profileren inzake allerlei controversiële gemeentekwesties. Dit gebeurt in een doorlopende scherpe vraagvorm zoals Marcel van Dam dat indertijd deed in zijn programma ‘De achterkant van het gelijk’, gebaseerd op de Socratische dialoog.

Wat mag wel en wat niet in de politiek, wat deugt en wat niet? De achterkant van het gelijk is een speurtocht naar de grenzen van partijopvattingen. Hoe consequent zijn partijen met hun programma’s en waar liggen hun grenzen? Hoe dient ons locaal bestuurssysteem te functioneren? Hoe hard zijn waarden en normen aan het veranderen?

De organisatoren zijn blij burgemeester Brok hierbij aanwezig te zien. Het is een uitgelezen gelegenheid om hem beter te leren kennen.

Kees Voorbij speelde ‘De achterkant van het gelijk’ eerder bij verschillende bestuurlijke bijeenkomsten. Hij is Neerlandicus en bestuurslid van ‘Perspektief’.

Wanneer?
1 maart 2010 van 20.00 tot 23.00 uur
Organisator
Perspektief
Locatie:
Kunstkerk in de Museumstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.