Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

lezing Baba Marta

Baba Marta
Op 1 maart vieren de bewoners van Bulgarije het begin van de lente: Baba Marta. Op deze dag geven Bulgaren hun familie en vrienden een cadeautje, een martenitsa. Dit cadeau is een rood met wit gekleurd speldje of armband. De traditie is om deze op of om te houden tot men een ooievaar ziet. Daarna wordt het cadeau in een bloesemboom gehangen. Baba Marta is een bijzondere dag voor Bulgaren, vaak gekoppeld aan een vakantie. Het is een unieke vorm van folklore en stamt uit het jaar 681. Tijdens Baba Marta in de Centrale Dordrecht vertelt Stichting Dordrecht-Varna onder het genot van Bulgaarse thee en koekjes over deze eeuwenoude traditie.

Dordrecht - Varna
Op 18 mei 2001 is officieel de stedenband tussen Dordrecht en Varna, de grootste havenstad van Bulgarije, ondertekend. Naast de gemeentelijke contacten tussen de partnersteden is er in het kader van de stedenband een stichting Stedenband Dordrecht – Varna opgericht. Samen met COS Zuid-Holland Zuid zet de stichting samenwerkingsprojecten op tussen maatschappelijke organisaties in Dordrecht en Varna.

Aanmelden voor de lezing is gewenst, stuur hiervoor een e-mail.

Wanneer?
4 maart 2010 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
Stichting Dordrecht-Varna
m.borgers@coszuidholland.nl
Locatie:
de Bibliotheek A tot Z, Centrale Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.