Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing de gedroomde stad

Lezing de gedroomde stad

In een levendige mix van verhaal, herinnering en beschouwing verkent schrijver Wil Boesten oorsprong, vormen, inhoud en grenzen van het dromen over steden. Uitgaande van de herinnering aan zijn eerste gedroomde stad onderzoekt hij hoe een hoogstpersoonlijke droom van een stad zich kan verhouden tot grote visionaire plannen en utopieën die in sterk wisselende gedaanten steeds weer opduiken. Het gesproken essay stelt ondermeer de vraag naar de (on)mogelijkheid zonder droom te bouwen en naar het bestaan van pessimistische bouwwerken. Ook probeert de auteur de gedroomde stad te begrijpen in het licht van een tijdsgewricht waarin de wereld enerzijds steeds meer op een elektronisch netwerk gaat lijken en zich anderzijds hunkerend naar het verleden lijkt te keren, dat op zijn beurt steeds meer een gedroomd verleden wordt.

Na ondermeer Utrecht, Amsterdam en Den Haag is Dordrecht sinds 2002 de woonplaats van Boesten.

De muzikale omlijsting van de lezing wordt verzorgd door de The Circumstances, vier jonge Dordtenaren die popmuziek met intrigerende teksten maken. Zij spelen deze avond ‘unplugged’ waarbij swingende songs en diepzinnige ballades elkaar afwisselen.

Entree: €5,00 p.p. Reserveren kan via email of telefonisch.

Voor de zesde keer verleent stichting de stad uit Dordrecht een Nederlandse literator de vrije opdracht zich in een lezing uit te spreken over een aspect van het stedelijke leven. Op deze manier wil de stichting het debat verrijken met een stem uit onverwachte hoek. De vrijheid van de schrijver is ongelimiteerd, het enige dat hem wordt gegeven is de titel waaronder de lezing zal plaatsvinden. Evenals de voorgaande edities wordt ook ‘De gedroomde stad’ in een door Richard van den Dool fraai vormgegeven cahier uitgegeven door Wagner & Van Santen.

Wanneer?
5 maart 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting De Stad
614 15 22
destad@planet.nl
Locatie:
Teekengenootschap Pictura aan de Voorstraat 190-192
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.