Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Elf minuten van Paulo Coelho door het Noord Nederlands Toneel

Elf minuten van Paulo Coelho door het Noord Nederlands Toneel
De Braziliaanse schrijver Paulo Coelho is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Het Noord Nederlands Toneel (NNT) verwierf de rechten voor de eerste theaterbewerking van zijn roman Elf minuten.

Elf Minuten
Paulo Coelho vertelt in Elf minuten het ogenschijnlijk onschuldige verhaal van prostituee Maria. Regisseur Ola Mafaalani toont de wereld erachter; die van de keiharde vrouwenhandel. In tien keer elf minuten vermengt het verhaal van Maria zich met schrijnende details uit het leven van Nederlandse prostituees. De titel Elf minuten slaat op de gemiddelde duur van ‘de daad’. In een voorstelling vol seksuele energie wil Mafaalani voelbaar maken hoe het is om je lichaam te verkopen. De rol van Maria wordt gespeeld door Malou Gorter. Gorter is vast verbonden aan het NNT en speelde eerder de titelrol in Medea. Recent was ze te zien op de Nederlandse televisie in de serie Annie M.G. als de schrijfster op 40-jarige leeftijd.

Regisseur Ola Mafaalani
In januari 2009 gaf Ola Mafaalani met een huiveringwekkende Medea haar visitekaartje af als artistiek directeur van het NNT. Mafaalani combineerde toneel met actualiteit en bracht daarmee het thema van de kindermoord akelig dichtbij. In het najaar van 2009 volgde een indrukwekkende La Divina Commedia waarin Dantes visioenen werden verbeeld als de koortsdromen van een in de Nederlandse bureaucratie verdwaalde asielzoeker. Voor La Divina Commedia werkte Mafaalani samen met Ko van den Bosch (d’Electrique) die de bewerking van de tekst van Dante voor zijn rekening nam. Ook voor Elf minuten werken Mafaalani en Van den Bosch samen. In Elf minuten zijn het de ware verhalen van Nederlandse prostituees die een plek op het podium krijgen.

Aanbieding via De Letteren Spreken:
Via De Letteren Spreken kunt u met korting de voorstelling Elf Minuten in Schouwburg Kunstmin bezoeken. Op vertoon van een print van deze tekst aan de kassa van Schouwburg Kunstmin betaalt u voor een kaartje €12,50 i.p.v. €19, - (incl. drankje en excl. transactiekosten). Wij hopen u te mogen verwelkomen.
 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Schouwburg Kunstmin. De kassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van15.00 tot 17.00 uur

Wanneer?
13 maart 2010 van 20.15 tot 00.00 uur
Locatie:
Grote Zaal van Schouwburg Kunstmin
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.