Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Passieconcert Drechtsteden

Passieconcert Drechtsteden

In september 2010 zal in Dordrecht het Bach Festival plaatsvinden. Als aanloop naar dit evenement wordt er in samenwerking met de Stichting Ars Musica een Passieconcert met muziek die haar inspiratie vindt in Bach. Het concert bevat een Passion uit de 20e eeuw, van Hugo Distler. De werken van Distler vormen een première voor koor, stad en provincie. Daarnaast zullen jongeren uit de regio hun bijdrage leveren aan het programma door het voordragen van eigen werk rond het thema Passie.
Kaarten kosten € 12,50, kinderen t/m 12 jaar en studenten € 10,-. Deze kunnen vooraf besteld worden via de mail of telefoon

Onderdeel van het programma is een Choralpassion van Hugo Distler. Distler had grote bewondering voor Johann Sebastian Bach. Daarom zal een instrumentaal werk van Bach worden uitgevoerd en een modern, pas gecomponeerd werk, geënt op een passiekoraal van Bach. Op deze manier zal in de passietijd muziek te horen zijn die haar oorsprong heeft in Bach, maar die juist door de programmering vernieuwend zal klinken.

 

Daarnaast zijn ook jongeren uit Dordrecht en omgeving betrokken bij dit passieprogramma. Via het voortgezet onderwijs zijn zij bekend gemaakt met deze (klassieke) muziek en is hen een stuk algemene ontwikkeling meegegeven op taalniveau en cultureel niveau. In de lessen is aandacht besteed aan zowel literaire als muzikale en culturele componenten rond het thema ‘Passie’. Aan leerlingen is de mogelijkheid geboden zich in te schrijven voor een gedichtenwedstrijd over passietijd. Het resultaat hiervan zal deze avond door hen worden gepresenteerd. 

Het RID heeft als doel het bekendheid geven aan het gereformeerd protestantisme, zoals dat van betekenis is geweest en nog is voor de Nederlandse cultuur, en de centrale rol die Dordrecht hierin heeft vervuld. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het organiseren van debatten, symposia, congressen en concerten.
Voor meer informatie zie: www.srid.nl
 

Wanneer?
13 maart 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting Reformatie Instituut Dordrecht (RID)
070 - 355 66 54
www.stichtingarsmusica.nl
Locatie:
Sint Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45 in Dordrecht, t.o. het Centraal Station
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.