Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Scout it out

Dit jaar (2010) is het 100 jaar geleden dat in Nederland de 1e scoutingvereniging werd opgericht. Een feit dat in het hele land, het hele jaar, door alle Nederlandse scouts uitgebreid gevierd wordt. Zo ook Zullen de leden van de 6 Dordtse scoutingverenigingen dit vieren met een gezamenlijk spelprogramma, waarbij ze zich ook presenteren aan het Dordtse publiek. Dit alles onder de noemer 'Scout it Out'. Op het programma voor vrijdag staan ondermeer een spannende avondwandeling vol sensatie en andere verrassingen door donker Dordrecht met een historische gebeurtenis als uitgangspunt. Dit wordt zeker een bijzondere avond voor alle leden van 14 jaar en ouder.

Zaterdag overdag zullen de jongere leden zich in de binnenstad laten zien aan het publiek. Zo kan het winkelend publiek op diverse plekken groepen scouts typische scoutingspelletjes zien spelen waarbij zeker de samenwerking met het winkelend publiek gezocht wordt.
Vanaf 11u zijn de jongste leden (5 tot 11 jaar) 's morgens actief en 's middags de ouderen (van 11 tot 14 jaar). Zo kunt u ondermeer een levend tafelvoetbalspel zien, een recordspandoek en ziet u hoe de scouts tegenwoordig kamperen of zich vermaken met het zeilen op het water rond Dordrecht.

Op het Scheffersplein zal een informatiestand komen te staan en 's avonds zal er met alle leden in de open lucht gegeten worden.
Wie jarig is, die trakteert, dus zullen we vrijdagavond om 18.30u een verjaardagstaart aanbieden aan burgermeester Brok en wethouder Lagendijk. Dit vindt plaats bij het stadhuis. Kortom,  iedereen in Dordrecht zal weten dat Scouting 100 jaar bestaat.

Wanneer?
Van 19 maart 2010 00.00 uur tot 20 maart 2010 00.00 uur
Locatie:
Dordtse binnenstad
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.