Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gewoon Doen

Het hele jaar door zetten de gemeente, partners en bewoners zich in voor een schoon, heel en veilig Dordrecht onder het motto ‘Gewoon Doen’. Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart en de dagen ervoor staat men nog eens nadrukkelijk stil bij de noodzaak hiervan. Er zijn deze week in verschillende wijken in Dordrecht schoonmaakacties of andere acties met het thema: schoon, heel en veilig.

Inwoners van Dordrecht worden opgeroepen met hun buurt mee te doen aan de buurtactie schoon, heel en veilig. De twee meest geslaagde buurtacties maken kans op een extra bijdrage voor het organiseren van een straatfeest. Bewoners kunnen meedoen door voor woensdag 17 maart foto’s en een verslag van de buurtactie te mailen naar gewoondoen@dordrecht.nl. Een jury kiest vervolgens de winnaars.
 
Verder zijn er gedurende de week van 15 tot en met 20 maart diverse activiteiten. Zo start Weizigt Natuur- en Milieucentrum met twaalf basisscholen het landelijke project de Schone School en organiseren medewerkers van Weizigt in verschillende wijken een afvalquiz. In Nieuw-Krispijn, Sterrenburg, Stadspolders en Wielwijk wordt een schouwronde gelopen en in Stadspolders zijn er opknap- en opfleurdagen. Daarnaast gaan jongeren aan de slag met het verwijderen van graffiti. Kijk voor een totaaloverzicht op www.dordrecht.nl/gewoondoen.
 
Opschoondag manifestatie 
De week wordt afgesloten met een informatiemarkt over schoon, heel en veilig op de Statenplaats. Voorafgaand aan de markt trekt een bonte stoet van schoonmakers, toezichthouders, kauwgumbusters, poepzuigers en veegwagens van het Stadskantoor naar de Statenplaats. Bezoekers van de markt kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een ritje in een schoonmaakwagen, een wedstrijdje afval opruimen, het bedienen van een gumbuster of meedoen aan een afvalquiz.
 

Wanneer?
20 maart 2010 van 12.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Landelijk
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.