Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sneek in Dordrecht

Sneek in Dordrecht

Donderdagavond 5 augustus treedt de bekende beiaardier Dirk S. Donker op tijdens het zomeravondconcert op de beiaard van de Grote Kerkstoren. Hij is de stadsbeiaardier van Sneek, het voormalig werkterrein van de Dordtse burgemeester Brok en heeft al vaker in Dordrecht opgetreden. Hij speelt een afwisselend programma met zowel originele beiaardmuziek als bewerkingen van klassieke composities. Het concert begint om 20.00 uur en is het best te volgen vanaf de bankjes aan het Maartensgat en de Pottenkade.

Programmaboekjes worden gratis verstrekt. Voorafgaande aan het concert worden de grote klokken van de kerk handmatig geluid. Dit is een leuke activiteit voor het hele gezin (vanaf 8 jaar). Hiervoor dient men zich vanaf half acht onder aan de toren te verzamelen.

Originele composities
Het markante spel en de muzikale interpretaties van Dirk S. Donker zijn nog steeds inspirerend voor de andere generaties beiaardiers. Veel van zijn uitvoeringen zijn op CD vastgelegd. In het programma van donderdag 5 augustus zijn zowel originele composities als bewerkingen te beluisteren. Adriaan de Groot was beiaardier van Bergen op Zoom en liet een mooie variatiereeks achter over het lied van zijn stad ‘Merck toch hoe sterck’ waarin de passage voorkomt ‘Bergen op Zoom, houdt u vroom’. Zijn goede vriend en collega Jef Rottier s uit Mechelen, heeft zijn eerste beiaardfantasie gebaseerd op de initialen A. D. G. Het is een prachtig en vloeiend beiaardwerk met gebruik van fraaie akkoordwisselingen en tremolo’s. De composities van de Amerikaanse componist Allard, de Vlaamse componist Feremans en de Nederlandse componist Franken, zijn geschreven in een gematigd modern klankidioom. Na afloop van het concert is er gelegenheid de beiaardier in de torenhal te ontmoeten en volgt nog een gezellige ‘afterglow’ in ’t Klockhuys, aan de voet van de toren.
 

Wanneer?
5 augustus 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.