Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

How DiEP is your love?

How DiEP is your love?

Recent werd de restauratie opgeleverd van het roemruchte Huis te Merwede. Reden voor Erfgoedcentrum DiEP om in de evenementenreeks How DiEP is your love? een bijzondere activiteit te organiseren. Op zaterdag 28 augustus biedt DiEP een workshop buiten schetsen aan, met de ruïne van Huis te Merwede als onderwerp. Een selectie van de beste resultaten van deze workshop wordt getoond in de tentoonstelling over de ruïne in HETHOF. Deelname staat open voor alle liefhebbers, ervaring is zeker geen vereiste. Een beetje zin voor avontuur en een zekere voorliefde voor Huis te Merwede helpt wel. Van elke deelnemer wordt minimaal één werk gekozen.

De boot in
Het belooft in elk geval een leuk en leerzaam uitstapje te worden. De middag begint met een boottocht vanaf de Riedijkshaven naar de ruïne. De deelnemers staan er met hun opdracht niet alleen voor. Onderweg maken ze kennis met de Dordtse kunstenaar Thierry Veltman die de workshop begeleidt. Hij exposeerde veelvuldig in galeries in binnen- en buitenland. De Grote Kerk toont deze zomer een tentoonstelling van zijn werken op papier en schilderijen, gebaseerd op buitenschetsen van de omgeving van Dordrecht.

Inspiratie van archeoloog
Bij de aanlegsteiger van Huis te Merwede worden de deelnemers opgewacht door archeoloog Jaqueline Hoevenberg. Ter inspiratie geeft zij een toelichting op de bijzondere vondsten bij de ruïne en brengt zo het verleden van Huis te Merwede weer tot leven. Daarna gaan we aan de slag. Iedereen zoekt een plek en standpunt, schetst, zoekt eventueel een andere plek om de ruïne naar eigen inzicht vast te leggen.

Tentoonstelling
Uit alle gemaakte schetsen en tekeningen wordt van elke deelnemer een werk gekozen dat deel uitmaakt van de tentoonstelling over Huis te Merwede begin 2011 in HETHOF. Op deze manier verbindt de tentoonstelling de oudste met de meest recente bronnen van de ruïne. De selectie wordt gemaakt door Erfgoedcentrum DiEP en Thierry Veltman. Alle deelnemers krijgen een uitnodiging voor de opening. De geëxposeerde werken worden opgenomen in het stadsarchief.Praktische gegevens
Zaterdag 28 augustus, 13.00-17.00 uur. Prijs €19,50 per persoon, inclusief alle materiaalkosten. Voor een krukje, A3 tekenbord, papier en diverse schetsmaterialen wordt gezorgd.

Aanmelding en betaling
Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Bij slecht weer of onvoldoende deelname wordt de workshop afgelast. Aangemelde deelnemers krijgen uiterlijk 27 augustus daarover bericht. Het aantal plaatsen is beperkt! Betaling kan uitsluitend à contant bij aanvang van de workshop. Inschrijven bij Erfgoedcentrum DiEP, telefonisch 078-6492311 of via e-mail: activiteitendiep@dordrecht.nl. Vermeld duidelijk alle namen van de deelnemers en het mobiele telefoonnummer van de inschrijver om tijdig af te kunnen bellen. 

Wanneer?
28 augustus 2010 van 13.00 tot 17.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.