Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag op zorgboerderij De Veldlinden

Zorgboerderij De Veldlinden houdt vrijdag 15 oktober een open dag. Tussen tien en drie uur kunnen belangstellenden kennis maken met de mensen en de producten op dit bijzondere, agrarische bedrijf.  Drie jaar geleden breidde Yvonne in ’t Veld de boerderij uit tot zorgboerderij en daar heeft ze nooit spijt van gekregen: “het is ontzettend dankbaar werk”.

Aan de Noorderelsweg 14, diep in de Dordtse Biesbosch, oogt het van buitenaf als een gewone boerderij. Naast de tradionele schuur bevindt zich echter ook een klein bijgebouw. Van daaruit worden de ‘hulpboeren en timmerlui’ aangestuurd. Het gaat om een twintigtal cliënten van Syndion, een organisatie die mensen met een beperking helpt en begeleidt. Ze worden dagelijks gebracht en gehaald met een busje.

“We hebben twee groepen”, vertelt Yvonne in ’t Veld, “de landelijk houtgroep bestaat uit mensen, die niet-aangeboren hersenletsel hebben opgelopen. Ze maken allerlei dingen van hout, uiteenlopend van vogelhuisjes en tuinmeubels tot huiskamerschermen. Daarnaast hebben we de landbouwgroep, daarin zitten ook mensen met een aangeboren beperking. Ze verbouwen aardappelen, uien, kalabassen en bolchrysanten”.

Alle producten zijn op de open dag te koop. “Met de opbrengst daarvan bekostigen we weer de inkoop van de zorgboerderij”, vertelt In ’t Veld. Er wordt dus geen winst geboekt, maar dat vindt ze geen probleem: “Iedereen werkt hier met plezier. Je moet eens zien hoeveel vreugde dit werk geeft. Deze mensen moet je niet wegstoppen, maar zoveel mogelijk mee laten doen in de maatschappij. Ze kunnen echt wel wat”.

Wanneer?
15 oktober 2010 van 10.00 tot 15.00 uur
Locatie:
Noorderelsweg 14
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.