Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Huizenonderzoek bij DiEP

Vanaf 23 september start Erfgoedcentrum DiEP met de inschrijving voor een nieuwe workshop Huizenonderzoek. Mensen die meer willen weten over de achtergrond van hun woning of bedrijfspand kunnen onder begeleiding van een medewerker van het Erfgoedcentrum zelf aan de slag om die geschiedenis te achterhalen.

Van foto’s tot plattegronden, van oude belastingregisters tot kadastrale leggers, bij de workshop Huizenonderzoek worden zeer diverse historische bronnen aangeboord. Vooral voor mensen die in een historisch pand wonen, is het interessant na te gaan wat er in deze stukken te vinden is over vroegere eigenaars en bewoners en welke verbouwingen er via de officiële weg zijn aangevraagd. Maar ook over meer recente huizen en straten is al aardig wat te vinden. Informatie over het huis zelf is te vinden in de dossiers van aanvragen voor nieuw- en verbouw. Die gaan terug tot midden 19de eeuw. Ook van alle regiogemeenten zijn gegevens en archiefstukken bij Erfgoedcentrum DiEP te vinden.

Aanmelden: vanaf 24 september. Workshop: van 27 oktober t/m 15 december. Frequentie: acht keer op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Plaats: Erfgoedcentrum DiEP, Stek 13. Kosten: € 120,- inclusief cursusmateriaal.

Wanneer?
Van 27 oktober 2010 20.00 uur tot 15 oktober 2010 22.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.