Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Witten Haen-schaaktoernooi

Het overdag-schaaktoernooi in Dordrecht, onder het vaandel van lunchroom den Witten Haen, gaat op woensdag 20 oktober een nieuwe fase in. De negende aflevering krijgt de beschikking over een grotere, speciale zaal: De Gijs van Aardennezaal. In de statige ruimte waar eens de kamer van koophandel bijeen kwam, kunnen nu de schakers op woensdag 20 oktober aan de slag. Daarbij blijft het niet, want de toernooi-kalender vermeldt ook al voor zaterdag 27 november in de Gijs van Aardennezaal een schaaktoernooi in het kader van de eerste C. Buddingh’- week.

Het negende het Witten Haentoernooi is gelijk een kennismaking met een grotere ruimte. In het verleden konden circa 34 mensen meedoen. De organisatie gaat ervan uit nu zeker vijftig mensen een goede schaakplek te kunnen geven. De zaal, die de eerste acht afleveringen werd gebruikt door de schakers, blijft overigens voor evenementen beschikbaar. Inmiddels staat er een naam op de deur: de Dordtse armendokter Theodoor Stoop wordt ermee in herinnering gehouden. Een oud-staatsseccretaris opent deze zaal. Later volgt er ook een evenement rond de Gijs van Aardennezaal, die dus op voorhand al beschikbaar is voor leuke schaakzaken en schaakplezier.

Op woensdag 20 oktober zal ook aandacht worden besteed aan een bijzonder jubileum in de Drechtstreek: Op zaterdag 13 november wordt in Sliedrecht het 75-jarig bestaan van sc. Sliedrecht gevierd.

De schaakactiviteiten in Dordrecht worden gedragen door een commissie waarin de verenigingen Dordrecht (Gert Zwartjes), de Willige Dame (Hans Berrevoets), Zwijndrecht (Kees van ’t Hoff) en Sliedrecht (Mark van Hulst) samenwerken.

Wanneer?
20 oktober 2010 van 10.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Lunchroom Den Witten Haen, Gijs van Aardennezaal, Groenmarkt 19b
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.