Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Week van de Geschiedenis

Van 16 tot en met 24 oktober vindt voor de zevende keer de landelijke Week van de Geschiedenis plaats. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele en historische instellingen nemen eraan deel en organiseren activiteiten rond  het thema "Land en water". De Week van de Geschiedenis maakt deel uit van het programma van het Nationaal Historisch Museum.

Activiteiten in Dordrecht
Gemeente Dordrecht en duurzaamheidscentrum Weizigt bieden het publiek rond het thema "Water en Land" een gevarieerd programma:

Hoogwater Wandelroute Dordrecht
Dordrecht, stad aan het water is een bron van schoonheid, van economische voorspoed, maar ook van tegenslag. De stad en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op tal van punten is de aanwezigheid van water zichtbaar. Havens, peilschalen en vloedstenen verbergen feiten en verhalen, die Dordrecht tot een echte waterstad maken. Deze route laat de wandelaar stil staan bij negentien plekken in de binnenstad, waar het water soms een vriend en soms een vijand is. Start- en eindpunt zijn op het Statenplein.
De route is gratis verkrijgbaar bij VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99.

Rondje Waterzigt
De fietsroute “Rondje Waterzigt” belicht onderweg verschillende aspecten van water op het Eiland van Dordrecht. Zo is er binnen de bebouwde kom aandacht voor ruimte voor water in de stad, bescherming tegen hoog water en fietst u langs ecologische zones, ziet u infiltratiestroken en huizen met regenwater vasthoudende grasdaken. In het buitengebied voert de tocht langs natuurvriendelijke oevers, kreken, dijken en gemalen.

De waterfietsfolder “Rondje Waterzigt” is gratis te verkrijgen bij de balie van Weizigt NMC, van Baerleplantsoen 30 en bij het Intree /VVV Spuiboulevard 99 Dordrecht.

Tentoonstelling Aquarama
Het Aquarama bevindt zich voor een gedeelte onder de waterspiegel. Via een onderwaterkijkvenster staat u oog in oog met het leven in een amfibieënpoel. Via een periscoop bekijkt u de waterplanten aan de voet van de poel. In het Aquarama bevindt zich een permanente watertentoonstelling. Sam (de salamander) en zijn vrienden vertellen u alles over het water. Er zijn diverse filmpjes te zien over (drink)water en is er informatie over leven onder NAP, over gemalen op het Eiland van Dordrecht. Ook kun je het op kleine schaal laten regenen en zelf bepalen of je het regenwater afkoppelt van het riool of niet.

Bezoek het Aquarama in de tuin van Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht.

Wanneer?
Van 16 oktober 2010 00.00 uur tot 24 oktober 2010 00.00 uur
Organisator
Verschillende organisaties
Locatie:
Verschillende locaties
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.