Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De presentatie van de Herziene Statenvertaling

De presentatie van de Herziene Statenvertaling zal zaterdagmorgen 4 december plaatsvinden in een uitverkochte Grote Kerk in Dordrecht. Er zijn 1.200 aanmeldingen binnengekomen om de presentatie bij te wonen. Dordrecht is al stad gastheer, want in 1618-1619 werd besloten op de Dordtse Synode om de bijbel uit de grondtekst naar het Nederlands van toen te vertalen.

Bij de presentatie zijn twee hoogwaardigheidsbekleders namens de overheid aanwezig: de commissaris van de koningin van Zuid-Holland, de heer J. Franssen en burgemeester A.A.M. Brok namens de gemeente Dordrecht. Zij zullen de eerste twee exemplaren in ontvangst nemen. Ook aan enkele kerkelijke vertegenwoordigers wordt een eerste exemplaar aangeboden. Andere sprekers tijdens de bijeenkomst zijn prof. dr. F.A. van Lieburg en prof. dr. A. de Reuver.

 De Herziene Statenvertaling is vanaf 4 december te koop in de boekhandel. “Op dit moment zijn er al 50.000 exemplaren besteld door de boekhandel”, zegt een woordvoerder van uitgeverij Jongbloed. “Door dit succes is er een herdruk ingezet om aan de grote vraag naar de HSV-bijbel te kunnen voldoen.”

 In juni 2002 is de Stichting Herziening Statenvertaling begonnen aan de opdracht van het Hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond, met als doel: de huidige en komende generatie bij de Statenvertaling te bewaren. Daarom is ernaar gestreefd om door de hertaling de betrouwbaarheid te handhaven en de verstaanbaarheid van de Statenvertaling te vergroten.

 Eind mei 2010 zijn de laatste herziene teksten vastgesteld. Er hebben meer dan 45 personen in de loop van de jaren meegewerkt aan dit project, in een vertaalkoppel, een resonansgroep en in het bestuur.

 De Herziene Statenvertaling is een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Jongbloed en Stichting Herziening Statenvertaling.(bericht Jongbloed

Wanneer?
4 december 2010 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
de GroteKerkGemeente
Locatie:
de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.