Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

DiEP biedt Workshop Oud Schrift

Erfgoedcentrum DiEP start vanaf 19 oktober met een workshop Oud Schrift voor beginners. Tijdens deze workshop woorden cursisten vertrouwd gemaakt met het oude schrift uit de 17de eeuw. Wie meer wil weten over de geschiedenis van zijn familie, woonplaats of woonhuis stuit vaak op het probleem dat oudere, geschreven stukken in de archieven moeilijk te lezen zijn. De workshop Oud Schrift biedt hiervoor een oplossing.

Tot ver in de 20ste eeuw, tot het tijdperk waarin typemachine en computer algemeen ingang vonden, werden alle officiële akten en documenten met de hand geschreven. Die teksten kunnen weer vlot gelezen worden als de woorden en zinnen zijn omgezet in het schrift dat we nu gebruiken. Dat vergt kennis van het gotische schrift dat tot het eind van de 17de eeuw hier gebruikt werd.

Na deelname aan de workshop Oud Schrift gaat het lezen van stukken de cursisten een stuk gemakkelijker af. De deelnemers gaan tijdens de workshop zelf aan de slag met het ontcijferen van originele stukken. Een docent van Erfgoedcentrum DiEP geeft bij ieder document een toelichting op de historische context. Niet langer bekende begrippen en woorden worden verklaard.

De workshop is vanaf 19 oktober op dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur bij Erfgoedcentrum DiEP aan het Stek 13 te Dordrecht en duurt tot en met 7 december. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen € 120,-, inclusief cursusmateriaal. Alle deelnemers die de workshop met succes afronden ontvangen een getuigschrift.

Wanneer?
Van 19 oktober 2010 20.00 uur tot 7 december 2010 22.00 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.