Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Internationale Dag van de Mensenrechten

Amnesty International Dordrecht organiseert op deze dag verschillende acties en nodigt iedereen uit daarbij aanwezig te zijn:

Boomplanten: Voor de 13e maal zal namens Amnesty International in Dordrecht een boom geplant worden. Dit jaar gebeurt dat om 10.00 uur in ‘Weizigt Natuur- en milieucentrum’, van Baerleplantsoen 30. Een bijzondere boom die dit jaar opgedragen zal worden aan de ontvanger van de Nobelprijs van de Vrede 2010: Liu Xiaobo. De 54-jarige schrijver uit China won de prijs voor zijn lange en niet-gewelddadige strijd voor fundamentele mensenrechten in China. Liu zit een elf jaar durende straf uit voor het 'ondermijnen van de macht van de staat'. Directeur Louise Bergenhenegouwen van Weizigt is gevraagd de boom te planten. Na afloop van de feestelijke handeling is er koffie of thee in de nog niet officieel geopende gloednieuwe boerderij van Weizigt.

Fakkelwake: tussen 17.00 uur en 18.30 uur staat Amnesty Dordrecht met een fakkelwake tegenover het station, voor het Tomado huis. Met petitielijsten wordt aandacht gevraagd voor de vrijlating van Su Su Nway, een partijgenoot van de zojuist vrijgelaten Aung San Su Ky. Vanaf 17.30 uur zal de actie door percussiegroep ‘Slag bij Nieland’ ritmisch ondersteund worden. We hopen dat veel mensen langskomen en met een handtekening aan deze actie willen meedoen.

Tentoonstelling in de Titus Brandsma Kapel: Van 8 december tot en met 10 december zal in de Titus Brandsma Kapel, Nolensweg 10, een fototentoonstelling van Amnesty International te bezoeken zijn. Openingstijden:  9.30- 12.30 uur. In de kapel liggen petitielijsten voor de vrijlating van Su Su Nway en informatie over deze actie.

Wanneer?
10 december 2010 van 09.30 tot 00.00 uur
Organisator
Amnesty International
Locatie:
Verschillende locaties
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.