Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

kerststal en wronghel & wei

Tijdens de Dordtse Kerstmarkt zet de Oud-Katholieke Kerk aan de Voorstraat 118 op zaterdag 18 december haar deuren wijd open. Er zijn van 10 tot 16 uur, onder het geluid van orgelklanken, een aantal fraaie kerststallen te bewonderen. Deze komen zowel uit de befaamde collectie van Emma Luijendijk, als uit privébezit, en zijn voorzien van een persoonlijk verhaal.
Aan het eind van de middag, van 16 tot 17 uur, brengt middeleeuws muziekgezelschap Wronghel en Wei haar programma ‘Sys willecomen’ ten gehore. Een moment van bezinning en rust te midden van de hectiek buiten op straat…. Middeleeuwse kerstliederen, gezongen en gespeeld, doorweven met verhaal en gedicht. De vier leden van Wronghel en Wei bespelen authentieke instrumenten, zoals middeleeuwse doedelzak, schalmei, draailier, allerhande fluiten en trommels, hakkebord, vedel en mondharpen.
De kerk is van 10 tot 16 uur voor de tentoonstelling vrij toegankelijk.
Voor het concert van Wronghel en Wei betaalt u € 10. U kunt ook kaarten reserveren bij Pauline ’t Jong, tel. (078) 6 13 11 85. Na afloop van het concert is er in de gemeentekamer van de kerk een beker warme hypocras (middeleeuwse kruidenwijn), en gelegenheid tot gesprek

Wanneer?
18 december 2010 van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie:
Oud Kath. Kerk Voorstr 118
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.