Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ensemble A(i)rco in Kunstkerk

Kom zondagmiddag 19 december naar de Kunstkerk en geniet van het toptalent van Ensemble A(i)rco. Dit op hoog niveau spelende ensemble is in 2008 opgericht en heeft een speciale plaats op de concertpodia ingenomen. De bijzondere bezetting van vier strijkers (arco) en drie blazers (air) is gebaseerd op het beroemde Septet in Es van Beethoven. Deze combinatie maakt het mogelijk om kamermuziekwerken te programmeren die normaal niet vaak in de concertzaal klinken. Zondagmiddag staat het Octet in F van Franz Schubert op het programma.

Als veelzijdige en enthousiaste kamermusici spelen zij in verschillende, succesvolle ensembles en treden op internationale podia op. Zo speelden leden van het ensemble in de series ‘Rising Stars’, ‘Artist International Debut’ en ‘New Masters on tour’ en waren zij te horen op prestigieuze kamermuziekfestivals in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn zij laureaten van nationale en internationale concoursen en nemen zij prominente posities in de Nederlandse orkesten in.

Het ensemble was al op veel Nederlandse podia, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ, te horen. Ook werden concerten live op Radio 4 uitgezonden. In 2009 was het Ensemble A(i)rco te gast in de prestigieuze concertserie van de Bosporus Universiteit in Istanbul (Turkije).
In 2010 trad het op in de serie Robeco Zomerconcerten van het Concertgebouw Amsterdam.

Wanneer?
19 december 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Kunstkerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.