Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Herdenking rond de honderdste Geboortedag Charlotte van Praag

De honderdste geboortedag van Charlotte van Praag (1910-2002) zal op woensdagmiddag 22 december vanaf half drie worden herdacht.  De waakhond van Dordrecht noemde zij zichzelf in hun inzet voor een betere samenleving. De actievoerster werd door iedereen gezien als ereburgeres van Dordrecht, alhoewel die titel niet formeel is verbonden aan de bronzen eremedaille die zij van de gemeenteraad kreeg. Charlotte  was een bijzondere persoonlijkheid.

Op de door erfgoedcentrum DiEP mogelijk gemaakte Dordtse Historische Kalender  werd zij dan ook vermeld. Daarna kwam een aantal mensen op het idee om op de geboortedag  iets te gaan doen.

In het Koetshuis, dat beschikbaar wordt gesteld door natuur- en milieucentrum Weizigt, zal een activiteit komen. Dat is historisch gezien ook de plek, want in 1994 nam de gepensioneerde lerares van het christelijk  Lyceum het initiatief tot een theetuin bij Weizigt.

Natuur- en milieucentrum Weizigt , de Buitenwacht, de Hans Petri school, Tien plus en de wijkkrant Nieuw-Krispijn en een vertegenwoordiger van de Dordtse historische kalender vormen de werkgroep bijeenkomst 22 december.

Mensen met (persoonlijke) herinneringen aan Charlotte van Praag kunnen contact opnemen met, het liefst per email.

Wanneer?
22 december 2010 van 14.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Koetshuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.