Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Filmvoorstelling Ivanhoe

Filmvoorstelling Ivanhoe

Tijdens het Kunstrondje Dordt vertoont Erfgoedcentrum DiEP in het kader van de tentoonstelling Riddersporen twee afleveringen uit de serie Ivanhoe. Jeugdsentiment voor iedereen die vanaf begin jaren zestig genoot van de heldhaftige avonturen van Roger Moore als dappere ridder.

Veel mensen zullen het zich nog herinneren: elke aflevering van deze middeleeuwse serie begon steevast met de oerkreet ‘Ivanhoe’ die door de bossen van Engeland galmde. Doordat het in Engeland altijd regende werd de serie eigenlijk opgenomen in Hollywood. Daar werd een typisch Engels kasteel in papier-maché nagemaakt.

De televisieserie, gebaseerd op een boek van Sir Walter Scott, werd geproduceerd in 1958 en in 1961 in Nederland voor het eerst uitgezonden. Gezien het succes is de serie later nog een paar keer herhaald. Voor Roger Moore vormde Ivanhoe de opmaat voor een prachtige carrière met als bekendste hoogtepunt zijn vertolking van James Bond.

DiEP vertoont twee afleveringen van Ivanhoe, de pilot aflevering en ‘de bruiloft’. Het betreft een doorlopende filmvoorstelling. De film en de tentoonstelling Riddersporen. Herinneringen aan Huis te Merwede zijn op deze dag gratis te bewonderen. Ook de middeleeuwse beerkelder Huis Scharlaken is tijdens Kunstrondje Dordt gratis te bezichtigen.

Wanneer?
6 maart 2011 van 13.00 tot 17.00 uur
Organisator
DiEP
Locatie:
in Het Hof
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.