Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lange Impro: De buurt

Lange Impro: De buurt

Fijn Dank U Wel waagt zich deze maand aan een lange improvisatievorm rondom een nog onbekende buurt. Een unieke theaterprestatie.

Dankzij Hyves, Twitter, Facebook, email, mobiele telefoon en goedkoop vervoer is deze tegeltjeswijsheid al bijna vergeten. Wie kent zijn buren nog? Maar soms, bijvoorbeeld op een buurtfeest, kun je verrast worden door de achtergrond van je eigen buren. Of, als de nood hoog is, woont de redder maar een paar huizen verderop. Fijn Dank U Wel besteedt een halve voorstelling aan het ontdekken van de geheimen en verhalen van een niet bestaande buurt. Dat gebeurt vanzelfsprekend in de vorm van een geïmproviseerde voorstelling.

Improvisatietheater is bij het grote publiek vooral bekend van theatersport en de Lama’s. Er is echter zoveel meer. Al een paar jaar verkent Dordrechts eigen improvisatietheatergroep Fijn Dank U Wel de grenzen van wat er op improvisatietheater mogelijk is. Zo werd er in januari het enigszins van TV bekende format De Vloer Op gecombineerd met een helft muzikale improvisaties. Met een geweldige, maar vanzelfsprekend eenmalige, geïmproviseerde voorstelling tot gevolg.

Sindsdien is er hard gewerkt om het longform format “De Buurt” onder de knie te krijgen. De Buurt is door André Besseling - een goeroe op het gebied van improvisatietheater – speciaal ontwikkeld om op basis van improvisatie lange, complexe verhalen te kunnen spelen.

De Buurt draait – de naam zegt het al – letterlijk om een nog niet bestaande buurt. Daarin wonen of werken individuele mensen en complete families die via via allemaal met elkaar verbonden zijn. Er spelen geheimen, mensen worden verliefd, er zijn gezamenlijke problemen die aangepakt moeten worden. Net als het echte leven, maar dan supergeconcentreerd. Er wordt geen tijd verspild met loos gekeuvel, maar de onderste steen moet boven komen. In ieder geval binnen de tijd van de voorstelling.

Zaal open: 19.45 uur
Entree 7 euro  
Reserveren voor de voorstelling kan via email. 

Wanneer?
19 maart 2011 van 20.15 tot 00.00 uur
Organisator
Dank U Wel improvisatie theater
reserveren@fijndankuwel.nl
Locatie:
Theater Inter Amicos, Christiaan de Wetstraat 2a
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.