Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Film Soeur Sourire

Film Soeur Sourire

Over de film
 
Soeur Sourire gaat over de jonge Belgische non Jeannine Deckers die in het klooster liedjes schrijft en deze met haar gitaar begeleidt. Het klooster denkt het imago van de kerk te kunnen verjongen door Jeannine een nummer uit te laten brengen. Onder de artiestennaam Soeur Sourire (zie me graag) zingt zij het liedje Dominique, nique, nique… , dat wereldwijd een grote hit wordt en Elvis Presley en The Beatles achter zich laat. Zelfs in Amerika bereikt deze Belgische zangeres een nummer 1 positie in de hitlijst. De vrolijkheid die Soeur Sourire in het nummer toont, is echter niet in overeenstemming met hoe zij in werkelijkheid is. Jeannine is in strijd met zichzelf. Ze kan haar lesbische relatie niet accepteren en probeert de liefde te ontvluchten. Ze raakt in een zware depressie en zoekt troost in de alcohol en medicijnen. Een meeslepend verhaal van de jaren '60 over het leven van de meest onwaarschijnlijke ster ooit. Een film van Stijn Conninx met in de hoofdrol de populaire Franse actrice Cécile de France.

Cv van Jeannine Deckers
De filmvertoning is onderdeel van de Boekenweek 2011. Onder het motto Curriculum Vitae staat het leven van schrijvers en bekendheden dit jaar centraal. De film Soeur Sourire is een biografie van de internationaal bekende ster Jeannine Deckers die naast haar succes een tragisch leven leidde. De kaarten voor deze boekenweekactiviteit kunnen gekocht worden via de website of aan de balie van de Centrale Bibliotheek Dordrecht.

Regie: Stijn Coninx
Met Cécile de France, Sandrine Blancke en Chris Lomme. Naar het gelijknamige boek van L. Maddelein
Speelduur: 120 minuten
Genre: drama/speelfilm
Toegang: € 2,50 voor zowel leden als niet-leden
Voor wie: inwoners Dordrecht en geïnteresseerden

Wanneer?
19 maart 2011 van 13.00 tot 16.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 620 55 00
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.