Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bouwdag (NL Doet)

Bouwdag (NL Doet)

Hierbij nodigt De Kleine Rug u uit om op de NL Doet vrijwilligersdag te komen helpen met het bouwen van een klein Earthship.

Omschrijving
Betreft het met vrijwilligers bouwen van een huisje met buitenkeuken van duurzame (afval) materialen zoals strobalen, flessen en leem op het terrein van natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Het plan is een autarkie te realiseren die self sustainable (wind,water en zonne energie) is. Dit is het eerste kleine Earthship project op de Kleine Rug. Er worden al plannen gesmeed om een groter Earthship te realiseren.

Eindresultaat
Een Earthship realiseren dat als buitenkeuken en kleine woongelegenheid te gebruiken is door bezoekers van de Kleine Rug.Tevens moet de locatie een educatief karakter krijgen om de groepen (voornamelijk scholen) die het eiland bezoeken een idee te geven wat een autarkie is. Er komt dus ook een moestuintje en wat kleinvee.

Bijzonderheden
Goed schoeisel (regenkleding en laarzen/werkschoenen) zeer gewenst ivm aard werkzaamheden en blubber. Overtocht is met een open motorvlet dus niet geschikt voor mensen met ernstige beperkingen. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Hier vind u enkele interessante voorbeelden van alternatief bouwen www.rivendellvillage.org
Bel voor de overtocht. Of neem contact op voor meer informatie.

Wanneer?
19 maart 2011 van 09.00 tot 20.00 uur
Organisator
Rob Polet (Natuurvriendenhuis De Kleine Rug Dordrecht)
06- 28 85 27 42
viatekton@gmail.com
Locatie:
Loswalweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.