Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schrijverspodium: P.F. Thomése

Schrijverspodium: P.F. Thomése

Misschien wel de meest indrukwekkende roman van dit jaar: De Weldoener van P.F Thomése. De uitgesproken en kritische schrijver leest voor en vertelt over zijn nieuwste boek, dat veel goede recensies heeft ontvangen. Deze Boekenweekactiviteit, georganiseerd door Boekhandel de Bengel en de Bibliotheek A tot Z.

Thomése zal voorlezen uit en vertellen over zijn nieuwe boek de Weldoener. Hij wordt geïnterviewd door Kees Voorbij.

Over het boek
De weldoener is een man van rond de vijftig. Hij is ver boven zijn stand getrouwd met een vrouw van Luxemburgse adel, die hij een kwart eeuw geleden in een romantische bui heeft geschaakt. Een half leven verder is hij met vrouw en geslachtsrijpe zoon, als vreemdeling teruggekeerd in zijn geboortestad Haarlem (H*** zoals hij dit noemt). Hier is hij benoemd tot plaatsvervangend stadskoordirigent en droomt hij van zijn eigen, vooralsnog miskende muziekwerken. In de donkere dagen voor Goede Vrijdag vindt hij in de kerk een meisje dat zich van het leven wil ontnemen. Hij redt haar en besluit de 18-jarige Beertje te verbergen in de hoop zijn leven met haar verder in te kunnen richten. Iets waar zij zich niet tegen verzet. Ze beweert haar beide ouders al een afscheidsbrief gestuurd te hebben en hierdoor niet meer terug te kunnen.

De roman heeft reacties losgemaakt en positieve recensies ontvangen. NRC Handelsblad: ‘Met De Weldoener overtreft P.F Thomése zijn beste werk. Groots’ Trouw: ‘Thomése prikt door en levert een echt uitdagend roman af. Eén van onze beste schrijvers.’ Het boek is te verkrijgen in diverse boekhandels. (ISBN nummer: 9789025431)

Cv van P.F Thomése
Pieter Frans Thomése begint met een journalistieke carrière. In 1986 publiceert hij zijn eerste literair verhaal in weekblad De Reservoir. In 1990 maakt dit verhaal deel uit van zijn debuut in boekvorm, de novellen bundel Zuidland, waarmee hij de Ako Literatuurprijs in ontvangst nam. Hierna schreef hij romans, novellen, verhalen en essays die alom werden geprezen en waarvan verschillende werden genomineerd voor grote literaire prijzen. Het boek Schaduwkind uit 2003 bracht hem een internationale doorbraak. Deze roman over het verdriet van een koppel na de dood van hun pasgeboren dochter, verscheen in meer dan twintig talen. In 2010 won Thomése de esta Luisterboek Award met het luisterboek J. Kessels: the Novel, waarin hij zijn reis met zijn beste vriend Kessels van en naar Hamburg beschrijft. Hij baarde opzien met zijn politiek incorrecte roman Vladiwostok!, genomineerd voor de Ako Literatuurprijs. In 2003 verscheen zijn verhalenbundel Greatest Hits, waarin opnieuw zijn beste vriend en tevens het favoriete romanpersonage J.Kessels opdook.

Toegang: € 7,50 voor wel en niet- leden
Voor wie: inwoners van Dordrecht en geïnteresseerden

Deze avond is onderdeel van het Boekenweekprogramma, tussen 16 en 26 maart.

Wanneer?
22 maart 2011 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
770 87 08
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.