Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Huiskamergesprek Boek Ruth

Huiskamergesprek Boek Ruth

Vandaag houdt lector Erna Bekkering een inleiding over het bijbelboek Ruth onder de titel "Meer waard dan zeven zonen. Met (het boek) Ruth in de Huiskamer ". Het verdient aanbeveling dat iedere deelnemer het boek Ruth van tevoren heeft gelezen. Dat is geen straf want het is een mooi verhaal en echt een literair pareltje. Het verhaal van emigranten en van de vrouw die vertrekt naar een vreemd land, het verhaal over de keus tussen vaderland of familiebanden, het verhaal van aren lezen achter de maaiers, is nog steeds hoogst actueel.

De bijeenkomst vindt plaats in de huiskamer van Piet en Cissy Jansen.
De toegang is vrij voor toehoorders van alle gezindten.

Bijschrift afbeelding:  Boaz geeft Ruth zes maten gerst Rembrandt Harmensz. van Rijn 1606 – 1669. pentekening (13 × 14 cm) — ca. 1650 Rijksprentenkabinet, Amsterdam 

Wanneer?
24 maart 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Koningin Wilhelminastraat 35
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.