Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Game toernooi

Game toernooi

In samenwerking met Rubii Games organiseert de Bibliotheek A tot Z een game toernooi met het recent uitgekomen spel FIFA 2011. Geïnteresseerde gamers betalen 5 euro voor deelname, maar de drie beste spelers winnen het inschrijfgeld meer dan terug.

Over het toernooi
 
Het is nu de derde keer dat Rubii Games een toernooi bij de Bibliotheek A tot Z organiseert. Voorgaande keren werden er toernooien gehouden met de games Mario Kart en Smash Bros. Vandaag is de beurt aan het pas uitgekomen spel FIFA 2011. Deelnemers moeten dit maal entreegeld betalen om met de competitie mee te doen. Door inschrijfgeld aan de competitie te koppelen, hopen beide partners dat de beste en meest gedreven gamers zich aanmelden. Het toernooi is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar. Deelnemers kunnen zich bij de balie inschrijven.

Prijzen
De top drie van de beste spelers ontvangen fraaie geldprijzen. De prijsgelden zijn afkomstig van het inschrijfbedrag van 5 euro dat elk deelnemer betaalt. De beste gamer krijgt 50 euro (10x het inschrijfgeld), de tweede plaats is goed voor 20 euro en de derde beste speler krijgt 10 euro.

Onder de noemer ‘social gaming’ wil de organisatie Rubii Games van gamen een sociale activiteit maken. Omdat gamen voornamelijk een individuele sport is, zorgt deze organisatie voor toernooien waarmee de gamers elkaar kunnen ontmoeten, samen met en tegen elkaar kunnen spelen. Door gametoernooien in een bibliotheek te houden, komen gamers ook met bibliotheekleden in contact. Hierdoor dient de bibliotheek als een ontmoetingsplek, waarbij naast het spelen van games, ook het ontwikkelen van sociale contacten centraal staat.

Wanneer?
28 april 2011 van 18.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.