Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert Thrilling Thirties

Concert Thrilling Thirties

Drie bevlogen musici, Sabine Wüthrich, Eva van Grinsven en Daniël Kramer, nemen u mee terug in de tijd. Naar het betoverende nachtleven van het Parijs en Berlijn uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Met spannende en uitgelaten muziek van onder andere Satie, Rosenthal en Milhaud.

Deze steden Parijs en Berlijn waren destijds broedplaatsen voor cultuur, waar kunstenaars elkaar in de café´s en cabarets opzochten om ideeën uit te wisselen, wat leidde tot een enorme vermenging van kunstvormen en -stijlen. Maar de cabarets waren aan de andere kant ook een vrijplaats voor politieke satire, die in deze onrustige tijden hoogtij vierde.

Vanmiddag is er muziek van de veelbelovende musici Sabine Wüthrich, Eva van Grinsven en Daniël Kramer. Sopraan Sabine Wüthrich won verscheidene prijzen, waaronder in 2007 de 1e prijs op de Nederlandse Vocalistenpresentatie. Tijdens haar studie ontving Sabine drie keer achter elkaar de prestigieuze studiebeurs van de Zwitserse Kiefer Hablitzel Stichting. Zij is een gepassioneerd lied- en kamermuziekzangeres.

Het hoogtepunt van de carrière van saxofonist Eva van Grinsven (1981) tot nu toe is het winnen van het Vriendenkransconcours 2008. Eva speelt al vanaf haar negende saxofoon. zij studeerde in de zomer van 2008 cum laude af aan de masters opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Daniël Kramer, pianist, studeerde als scholier bij Ton Hartsuiker en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en in Parijs bij Claude Helffer. Daniël won in 1994 tijdens het Prinses Christina Concours landelijk de eerste prijs, in 1995 op het EMCY in Luxemburg en in 2008 op het Concorso Seghizzi in Italië de begeleidersprijs en in 2007 een eervolle vermelding op het Concours Olivier Messiaen in Parijs.

Bezetting:
Sabine Wüthrich - sopraan
Eva van Grinsven - saxofoon
Daniël Kramer - piano

Kaarten: € 10,-- inclusief een glas wijn

Wanneer?
22 mei 2011 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk Dordrecht
639 85 55
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.