Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening Expositie Eeuwig Oranje

Opening Expositie Eeuwig Oranje

Een tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Jubal mag in het jubileumjaar 2011 niet ontbreken. Vandaag zal de expositie worden geopend door de oud-voorzitters Wim Opmeer en Wim Van Bezooijen. Het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Jubal uit Dordrecht zal prachtig worden tentoongesteld door middel van audio, beeld en veel unieke objecten. Absoluut een bezoekje waard en de toegang is gratis!

De Berckepoort is onderdeel van de stichting Tobe (Stichting Kunstzinnige Vorming). Tobe heeft in de Drechtsteden diverse locaties, waaronder de prachtige Berckepoort aan dé winkelstraat van Dordrecht, de Voorstraat. In een voormalige wijnkelder is een expositieruimte gecreëerd, die Jubal de hele maand juni heeft gehuurd. De expositie duurt van 30 mei t/m 3 juli. De complete geschiedenis van Jubal zal hier worden getoond. Dat zal gebeuren in diverse tijdsperiodes. De periode voor de oorlog, de oorlogsperiode met de wederopbouw en de "moderne tijd' met de omschakeling naar het nieuwe instrumentarium en de opkomst van het fenomeen 'drumcorps', de Amerikaanse muziekstijl die Jubal nu hanteert.

Een belangrijk onderdeel van de expositie wordt de audiovisuele presentatie. Op diverse beeldschermen zullen alle successen van de club de revue passeren. Er zullen muziekfragmenten te horen zijn en uiteraard worden er allerlei objecten van de club getoond, zoals oude uniformen, oude muziekinstrumenten, prijzen, foto's en ga zo maar door.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken en is ook in de weekenden geopend. De exacte openingstijden zullen later bekend worden gemaakt.

Wanneer?
30 mei 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
De Berckepoort aan de Voorstraat 220
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.