Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dag der verborgen tuinen

Dag der verborgen tuinen

Amnesty International bestaat vijftig jaar. Wat op 28 mei 1961 begon met de woede van één man is uitgegroeid tot een beweging van miljoenen mensen. In vijf decennia is veel bereikt, gewetensgevangenen zijn vrijgekomen, verdragen zijn aangenomen en dictators zijn gevallen. Maar ook nu nog is er veel onrecht dat de onvoorwaardelijke aandacht van de mensenrechtenbeweging verdient. In Dordrecht organiseert de Amnesty-groep een aantal activiteiten rond deze bijzondere dag.

Tijdens de Dag der verborgen tuinen laat Amnesty International zich ontdekken en zal veel rond het getal 50 draaien: we starten met een 50 ballonnenactie voor kinderen en een verhalenverteller. Waar iemand jarig is, is gebak: 50 amnestygebakjes worden uitgedeeld, 50 kleurplaten en 50 stuks van nog veel meer. We willen zeker 50 handtekeningen verzamelen voor onderwijs aan Romakinderenen en 50 handtekeningen voor Liu Xiaobo aan wie de boom bij het Koetshuis is opgedragen. En voor wie de kracht en het effect van Amnesty International nog niet kent zijn er 50 ‘goed nieuws’ berichten om daar achter te komen.

Vandaag kunt u ook een bezoek brengen aan de tuinen van Weizigt. Deze tuinen zijn onderdeel van de "Verscholen tuinen van Dordrecht". Daarbij hebben deelnemers met een passe-partout toegang tot alle aangesloten privétuinen als Assemburg 43 en Dubbeldamseweg- noord 2. De tuinen van Weizigt zijn uiteraard gratis te bezoeken.

Passe-partout verkrijgbaar bij VVV Intree (Spuiboulevard Dordrecht) à € 7,50 (vanaf 31 mei). Stichting De verscholen tuinen van Dordrecht, tel. 651 04 56.

Wanneer?
4 juni 2011 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie:
in het Natuur- en Milieu Centrum Weizigt
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.