Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De goeroe van improvisatietheater regisseert Fijn Dank U Wel

De goeroe van improvisatietheater regisseert Fijn Dank U Wel

Een jaar geleden vereerde de nationale goeroe van het improvisatietheater – André Besseling - Dordrechts eigen Fijn Dank U Wel al met een bezoek. Samen met een gepokt en gemazeld team liet hij zien wat er al improviserend allemaal mogelijk is op het toneel, maar ook Fijn Dank U Wel sloeg goed van zich af. Kennelijk beviel het sportieve treffen, want een jaar later komen de cracks van het Improcentrum op reprise. Nu tijdens een kindvriendelijke middagvoorstelling.

André Besseling heeft al ruim 20 jaar ervaring met geïmproviseerde voorstellingen. Al in 1988 volgde hij in Canada workshops bij de geestesvader van het improvisatietheater, Keith Johnstone. Hij is onder andere oprichter van het Improcentrum, speler bij kindertheaters Maranza en Piranha, bedenker en organisator van het Nationale Improsongfestival en ontwikkelde diverse nieuwe vormen van improvisatietheater, waaronder de impromusical. In 2002 schreef hij “Theater vanuit het niets”, dat inmiddels als standaardwerk beschouwd wordt. Hij speelt samen met onder andere Mike Bodé en Hetty Heyting.

Deze middagvoorstelling bestaat uit 2 delen. Voor de pauze zullen de cracks uit Amsterdam een wedstrijdje theatersport spelen tegen een team van Fijn Dank U Wel. Korte, snelle scènes, waarbij het publiek de punten toekent en de spelers voorziet van inspirerende suggesties.

Na de pauze zal André Besseling samen met 3 andere regisseurs op basis van input uit het publiek lange verhalen proberen te bouwen. Alle regisseurs krijgen de kans om een intrigerende eerste scène neer te zetten, ieder in zijn eigen stijl en met zijn eigen thema. Musical wisselt af met suspense; horror met slapstick.
Het publiek bepaalt via een applausmeter van welke verhalen ze meer willen zien. Na 3 rondes is bekend welke regisseur de felbegeerde Oscar mee naar huis kan nemen. Zal dat weer André Besseling zijn, net als een jaar geleden?

De spelers en regisseurs van Fijn Dank U Wel zullen alles uit de kast halen om dat te voorkomen. Hoewel het belangrijkste doel van alle spelers natuurlijk is: een spetterende voorstelling!

De voorstelling is niet speciaal voor kinderen, maar de spelers zullen nog meer dan anders rekening met jongere theaterbezoekers vanaf 5 à 6 jaar. Dus dit is de uitgelezen mogelijkheid om hen kennis te laten maken met improvisatietheater.

Daarnaast geeft Fijn Dank U Wel zoals altijd de garantie dat de voorstelling van deze avond uniek is: zij is immers volledig geïmproviseerd!

Meer informatie kunt u vinden op www.fijndankuwel.nl


Locatie: theater Inter Amicos, Christiaan de Wetstraat 2a, 3312 EP Dordrecht.
Zondag 26 juni. Aanvang 15.00 uur. Entree 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen jonger dan 16 jaar.
Reserveren voor de voorstelling: via reserveren@fijndankuwel.nl

Wanneer?
26 juni 2011 van 15.00 tot 23.59 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.