Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open huis Kunstkerk

Open huis Kunstkerk

Tijdens de Boekenmarkt heeft ook Kunstkerk open huis. Er is onder andere 3x een concert van Grupo del Sur. Om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

Vier Nederlandse musici en een Argentijnse bandoneonist voeren u mee naar de wereld van Astor Piazzolla. Een wereld waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren. Virtuoos bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart!

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend, maar een begrip, met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. In de vaak ingewikkelde harmonische en ritmische strukturen zijn invloeden hoorbaar van Bach, Stravinsky en Bartok, maar ook jazzmuziek speelt een grote rol.

De musici van Grupo del Sur (letterlijk: groep van het zuiden) weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD “Invierno Porteño”.

Santiago Cimadevilla – bandoneon
Anne-Marie van de Grint – viool
Elliot Muusses (gast) – gitaar
Hetty Sponselee – piano
Marc van Rooij – contrabas

Kijk voor meer informatie over het open huis op de website.

Wanneer?
3 juli 2011 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstkerk
kunstkerk@dordrecht.nl
Locatie:
Museumstraat 65
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.