Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gerry Wolthof live

Vandaag speelt 'de Nederlandse Neil Young' Gerry Wolthof.

Gerry Wolthof begint op 15 jarige leeftijd gitaar te spelen en richt samen met wat vrienden de band Aura op. Wat meteen opvalt, is de grote gelijkenis, zowel qua uiterlijk als stem met zijn grote idool Neil Young.

In 1984 meldt een kennis hem aan voor de Hennie Huisman’s Soundmixshow, waar hij met het nummer Comes a time van Neil Young eindigt als derde. In deze periode speelt Gerry solo of samen met bassist/zanger Jan Kielman op festivals, studentenclubs, jongerencentra door heel Nederland met o.a een optreden op een feest van de Nieuwe Revu in 36 op de schaal van Richter, waar veel bekende Nederlanders van radio en tv aanwezig zijn.

In 1986 slaat Gerry een heel andere weg in en richt samen met o.a Jan Kielman en Be Brakke de melodieuze rockband ‘Face to Face’ op, maar na een aantal jaren trekt de Country-rock hem toch weer aan en formeert hij samen met zijn vrouw Rieka, Jan Kielman en toetsenist Remko Windt de band Still Going West. Deze band, die vooral opvalt door hun sterke harmonische vocalen is een schot in de roos dat resulteert in het uitbrengen van hun eerste cd: ‘Seven to Seven.

In 1999 vervangt Ad Antonisse, Jan Kielman als bassist/zanger. Ook Remko Windt verlaat de band en Evert Erents( die al eerder met Gerry speelde) en zijn vrouw Petra komen de gelederen versterken. In deze bezetting neemt SGW hun 2e CD op, met louter eigen nummers. Kort daarna komt Bert Stadman als drummer bij de band. In deze bezetting wordt naast Still Going West ook een Neil Young Tribute band geformeerd. Onder de naam Neil Young Mirror Band wordt een live-CD opgenomen en tijdens de presentatie zingt Astrid Young( de halfzus van Neil) een aantal nummers(Winterlong, Powderfinger en Motorcycle mama) mee.

Inmiddels is Still Going West / Neil Young Mirror Band een veelgevraagde Live-band in zowel Nederland als Duitsland en zijn er optredens op o.a Oerol de TT nacht, Dobbe festival en Huntenpop.

Entree vrij.

Wanneer?
15 juli 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in Café Le Bateau, Prinsenstraat 75
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.