Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordtse architecten

Het werkterrein van de Dordtse architectenbureaus is zeer uiteenlopend en beperkt zich niet tot Dordrecht en de Drechtsteden. Bijna alle bureaus zijn gevestigd in de binnenstad, kennelijk een geliefde vestigingsplaats voor architecten. De meesten hebben er ook een aardig gedeelte van hun oeuvre gebouwd en hebben de hiermee opgedane ervaring vaak in andere binnenstedelijke situaties kunnen benutten. De binnenstad van Dordrecht heeft een uitzonderlijke stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit. Haar historische gelaagdheid zorgt ervoor dat hardstenen gotische gevels en Dordtse gevels uit de renaissance broederlijk staan naast imponerende patriciërshuizen in Lodewijk stijl.

Op de achtergrond is er altijd het water van de havens die, uniek in Nederland, in open verbinding staan met de Merwede en de Oude Maas. Als dat niet al voor de Nederlandse architectuur in zijn algemeenheid gezegd kan worden dan gaat dat zeker voor het werk van de Dordtse architecten op: het is ingetogen van karakter. Uitbundige invloeden zijn er nauwelijks. Meer zijn de invloeden merkbaar van
Dom van der Laan o.a. in het werk van Theo Malschaert, of van Aldo van Eyck in het werk van Groeneweg & Van der Meijden.

Ook de historiserende stijl, zoals bijvoorbeeld wel te zien bij het gebouw aan het Statenplein van Charles Vandenhoven, gaat aan de Dordtse architecten voorbij. Sobere lijnvoering, goede verhoudingen en een duurzaam materiaalgebruik is de gemeenschappelijke noemer van de zeven Dordtse architecten die hier hun werk tonen.

De volgende bureaus tonen hun werk door middel van foto’s, tekeningen en maquettes:
- Abrahamse De Kock Architecten
- EGM architecten
- Elzinga Architecten
- Groeneweg & Van der Meijden Architecten
- Architectenbureau Het
- Lugten Malschaert Architecten
- Stijl Architectuur

Wanneer?
Van 23 juni 2011 12.00 uur tot 23 juli 2011 20.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.