Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Oude schatten en Nieuwe kunst

In de maand juni heeft Jannie van Dijken menig uurtje tekenend en schilderend doorgebracht in de oude hofjes van Dordrecht. Zittend op een koelbox, die het mogelijk maakte een interessant gezichtspunt te benutten, maakte ze kleine aquarellen van verrassende binnenplaatsen, zoals oa. de Wilhelminastichting , de Arent Maartenshof, de Clara en Maria hof. Bij het ene hofje kreeg ze thee en vroegen de bewoners of ze nog wat nodig had. Bij het andere ontstond een geanimeerd gesprek over hoe de bewoners in het hofje terecht waren gekomen. In alle hofjes genoot ze van de rust die er van deze bijzondere woonplekken uitgaat.

De aanleiding voor dit project was een vraag van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland om samen met hen en Jolande Vermeulen te exposeren in Galerie 396. ‘Oude schatten en Nieuwe kunst’ heet de expositie.

De resultaten van Jannies werk op 10x20 centimeter zijn te bekijken. Geopend: donderdag tot en met zaterdag van 12 uur tot 17 uur. Meer info op de website.

Wanneer?
Van 3 juli 2011 12.00 uur tot 30 juli 2011 17.00 uur
Locatie:
Voorstraat 396
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.